lauantai 22. syyskuuta 2012

Pipoja ja mörrinkäisiä avaruudesta

Olen aina suhtaunut pipojen ompeluun varsin väheksyvästi. Hei kuinka vaikeeta se voi olla? Ehkä kaksi saumaa! No vaikeeta on ilmeisesti, sillä meillä on nyt kolme pipoa, jotka ehkä ovat keväällä passeleita tai sitten ei. Mittasin pään ympärystä ja silti tuli isoja. Sentti tai pari tekee paljon pienessä päässä. Läppäpipojen kaavana on Muraveinik OB:stä 4/2011. Tuota kaavaa on moni kehunut, mutta jotenkaan se ei minua vakuuttanut. Vähän nuo läpät jää päässä höröttämään ja tuuli pääsee korville.
Sitten tuo lörppäpipo on uusimmasta 4/2012 OB:stä. Siitä tuli kiva, mutta vähän iso sekin vielä on.


Saimme serkkuni pojilta kasan kenkiä talveksi ja ompelin kiitokseksi veljeksille paidat. Kaavana näissä on More Grey OB 4/2011 lehdestä. Applikoinneiksi tähtipaitoihin hyppäsivät avaruuden möllit, jotka hurjina kruisailevat raketeillaan tähtien lomassa. Oli kiva tehdä jotain vähän isommille lapsille ja vaihteeksi pojille. Oikean värinen lanka vain loppui ja meinasi tulla kiire. Paidat jäivätkin siis silittämättä :(


6 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Pipojen ja lakkien ompelu on minusta kaikkein vaikeinta :D Siksi vältänkin sitä viimeiseen asti. Onpas hauskat avaruuspaidat!

Helmi kirjoitti...

Hauskoja :D Ja ihana toi kieli!!

Hanna kirjoitti...

Hienot pipot ja paidat! Toivottavasti myös pipot pääsee jossain vaiheessa käyttöön;) Itse laitoin Muraveinikin korvaläppien päähän nepparin niin menee kiinni eikä tuuli pääse kiusaamaan. Muuttuu sitten tosin kypärämyssyksi;)

Leisa kirjoitti...

PIkkuHoo: Joo nousi kyllä kunnioitus tuohon pipojen ompeluun :)
Helmi: kiitos, ite tykkään aina noista ulos tulevista jutuista.
Hanna: mäkin voisin tuohon kyllä laittaa sen nepparin. Tosin voi olla, että se aiheuttaisi aika paljon vääntöä, mutta testaillaan :)

Janiika kirjoitti...

Mä taas tykkään pipo-ompelusta kun hullu puurosta. Se on niin, niin, mites sen nyt sanois, rentouttavaa ja koukuttavaa.

Ei kait trikoopaitoja tarvi silittää? Mä en ainakaan koskaan viitsi. Mutta mä oonkin laiska =)

Janiika kirjoitti...

Ja piti sanoa, että noi paidat on tosi kivoja!