tiistai 10. tammikuuta 2012

Matkaopas höyhensaarille

Meillä on täällä vietetty unikoulua, kun tarkoitus oli saada tyttö nukahtamaan itsekseen omaan sänkyynsä. Nyt muutama viikko koulutuksen päättymisestä pitää hehkuttaa, että kyllä kannatti ja antaa pienelle kymppi todistukseen. Sänkyyn peittelyn jälkeen kuuluu huoneesta vielä hieman höpötystä muuta "huh, huh" ja sitten matkustetaan höyhensaarille.

Tein pienelle sängynreunapehmusteeksi matkaoppaan höyhensaarille. Oppaassa on esitelty punaisen pallomeren kaloja, sydänmetsän sieniä, suositeltu palloilua vinkeiden mäyräkoirien kanssa ja vilautettu kuvaa nukkuvista pöllötyksistä.

Tein joka reunan omalla taustavärillään ja ulkopuolelta päällystin peitteen kirkkaan keltaisella puuvillalla. Pehmusteen täytteeksi leikkelin jotain sellaista pörrökangasta :) Kaikki tässä käytetyt kankaat ovat Kangastukusta.
Pienelle unimatkalaiselle pehmuste on näyttänyt olevan kovasti mieleen. Neiti koittaa kovasti silitellä pehmusteen siilejä ja katselee tarkkaan siinä olevia kaloja. Tykkään kyllä tästä ihan itsekin. Tuli sellainen kun halusinkin eli värikäs.

Uniteemaan liittyen laitetaan tähän vielä pari peittoa. Tuo oranssi on tooosi paksusta villalangasta virkattu. Virkkasin peitan niin, että otin joka kerroksella vain toisen silmukan reunan koukulle. Näin peittoon tuli noita "raitoja". Lanka on muuten Kauhavan kangasaitasta. Hirvipeitto taas lähti neidin pienelle ja suloiselle serkkupojalle joululahjaksi. 


6 kommenttia:

Aatsipoppaa kirjoitti...

Aivan ihana tuo pinnasängyn pehmuste, kelpaa siellä nukkua! :)

Maisku kirjoitti...

Ihana pehmuste! :) Ja toi hirviaplikaatio on tosi hauska! :)

Leisa kirjoitti...

Aatsipoppaa: kiitosta vaan, toivotaan, että nukkuu hienosti jatkossakin

Maisku: Joo tykkäsin itekki tosta hirvestä ja tuntu olevan ihan mieluinen saajallekin (tai ainakin vanhemmille)

Noniin kirjoitti...

Ihana pehmuste. Mielestäni kommentoin tätä jo julkaisun jälkeen, mutta näkyy (taas) jääneen vain ajatuksen tasolle :)

Leisa kirjoitti...

Noniin: kiitos, kiitos. Joo kuulostaa tutulle. Tässä just viime viikolla huomasin, että olin laittanu hienosti linkit moneen arvontaa tänne sivuille, mutta en ollu yhteenkään blogiin käyny kommentoimassa, että osallistuisin :)

Hanna kirjoitti...

Tosihienot!!