maanantai 9. tammikuuta 2012

Talvi ja talvimekko

Tänne on tullut talvi (niinkun varmaan muuallekin etelä-Suomeen. No nättiä on ja eilen ihan fiiliksissä kärryteltiin miehen kanssa tuolla pakkasessa heti aamusta, kun tyttö uskoo edelleen 5.40 olevan ihan hyvä aika herätä. No kasilta sitten voikin taas mennä jo päikkäreille ja ulos sitä halutaan tottakai eli siellä ne kiltit vanhemmat sitten reippailee... Jos kuulosti hiukan katkeralle, niin hyvä. Nimittäin vähän olenkin. Okei oli eilen ihan nättiä siellä ulkona, mutta nukkuminenkin on kyllä herkkua. Ja ihan hiukan olen saattanut mielessäni suunnitella kostavani nämä heräämiset tytölle eli kovasti harkitsen ainakin sillointällöin herättäväni neidin tuohon aikaan teininä. No eiköhän tämä tästä siihen mennessä kyllä unohdu.

Mutta siis on talvi ja talveen tarvitaan talvimekko. Tein sellaisen OB 6/2011 Cosy winter kaavalla. Kokeilin ekaa kertaa kankaan kierrätystäkin, kun uuden elämän sai mun vanha H&M villapaita. Paidan kangas on vähän kulahtanut, mutta testailin sen kanssa tämän tekoa ja tuli kyllä ihan kiva. Tuo tunikamekko on juuri hyvän kokoinen: vähän on  vielä kasvunvaraa, se pysyy hyvin alhaalla ja ei ole liian pitkä eli konttailu onnistuu. Jätin muuten tuon vuorin pois, kun ei tämä mielestäni sitä kaivannut.
Tuo sopivuus ei ehkä ihan parhaalla tavalla näy tästä sovituskuvasta. Malli ei nyt ollut oikein kuvauksellisessa tuulella, kun nuo pupusukat kiinnostivat niin kovasti. Pupu siis hienosti helisee jalkoja heilutellessa ja ne jalat sitten yllättäen aika paljon heiluvat. Jälkeenpäin sovituskuvia taas ei enää saanut, kun neiti stailasi asun kinkkusoseella.

Tunikan kaveriksi tein turkoosit leggarit. Niistä löytyy vielä reippaasti kasvunvaraa, mutta voi niitä nytkin jo käyttää, kun ryputtyvät kivasti tuohon nilkkaan. Näiden kangas on Marimekkoa ja kaavana on  Sortilège 1/2011 OB:stä. Napit ovat Hyvinkään ompelukonekeskuksesta.

Ei kommentteja: